live day by day

I lördags red jag både cornea och adena.
Jag red ut med cornea och tog med mig sloggo (fredrik och thereses hund). det var faktiskt riktigt mysigt! Vi skrittade bara men vad gör det?! Sloggo är dock världens segaste labbe! Han stanna och pissa typ var fjärde meter.. Så som ni kanske förstår tog det ganska lång tid. Var lite stel i kroppen redan i lördags, även då lindad vad pga muskelkramper som vägrade släppa. När jag sedan red adena vart det såklart bråk! Hon tycker inte det är kul att skritträna! Jag rider ibland på en harvad liten åkerplätt för att det ska bli lite tungt för hästarna, speciellt när de bråkar. Men iaf.. I lördags vart hon sur på mig för jag tvingade henne att gå på en liten hörnvolt så hon började backa. Snabbt. Det adena missade var att det var en fåra dit hon backade som var någon cm djup. Så när adena backade argt så helt plötsligt ramlade hon ner på bakhasarna och rumpan. Jag märkte att jag tappade balansen och släppte tyglarna eftersom jag ramlade baklänges. Jag är så glad över att adena återfick sin balans! Själv ramlade jag och slog i huvudet och ryggen+ bet mig i läppen så det började blöda.. Men satan vad ont i kroppen jag fick efter det. Stel i alla muskler och fick ont bara jag rörde mig. Mådde väldigt illa där på kvällen så jag gick och lade mig innan 10.

I söndags red jag bara adena och det var jobbigt nog. Tänkte filma så ni skulle se men det gick inte med ljuset. men hon skötte sig mycket bättre. igår! bara stegra någon gång.. resten var dock som vanligt! efter jag skritttränat adena färdigt lär jag kunna rida vilken häst som helst! no kidding!

nu sitter jag iaf på bussen och har ont i hela kroppen. ser skolan och blir lite depp eftersom det är en hel vecka skola :|

mörkt och kallt



idag är det enligt mig kallt och mörkt. just nu lockar bara mjukisbyxor och chokladpudding men hästarna vill in först! imorgon om allt går som det ska får jag besök av en släkting! min a-kusin kommer antagligen och rider med mig. förhoppningsvis har hon antingen med sig en kamera eller så får det bli mobilen, för någon bild ska det bli! ;-)



tänkte skritta cornea idag. hon behöver det om hon ska vara någorlunda snäll mot en ny ryttare. blir nog inte sadel idag heller, det är ju mysigare att rida barbacka!



sitter bredvid en på bussen som sitter och pratar i telefon och berättar om hela sitt liv typ! bara så ni vet ska hon plugga nästa termin, hennes ex har hälsat på henne(?), hon har träffat en kille på bussen som hon nu dejtar, hon vill inte söka jobb eftersom hon ska plugga... kul liv man har som tvingas lyssna på det! :|

försov mig!.. eller?!

vaknade i morse av hundarna som ALDRIG sover hos mig. kollade på klockan och tänkte: FAAAAN KLOCKAN ÄR 5 I SEX!!! panik som jag fick skyndade jag mig ner till farstun och drog på mig en ovve och sprang ut till hästarna. stackars adena som alltid har täcke på sig fick vara utan för såhär på landet kommer det inte en andra buss! hästarna bara kronglade men tillslut fick jag dem till hagen nä kunde springa in och sätta på mig kläder. tog med mig en apelsin i bara farten. precis när jag skulle gå undrade mamma varför jag stressa. irriterat svarade jag att jag till ju fan inte missa bussen. lugnt svarade hon att klockan bara var kvart över fem! jag hade vaknat nästan en timma för tidigt! så jag hade tagit ut adena utan täcke i onödan, men eftersom adena är svårfångad var det ingen idé att ens försöka sätta på henne täcket. typisk dålig start på dan!

Ronan - Taylor swift

http://www.youtube.com/watch?v=KiX7fA9da6A&feature=related 

ögon med glasögon gillar inte att få basketbollar på sig!

nej, det är sant! en klasskompis testade på mig igår! inte skönt! efter det vart allt bara jobbigt! jag har ont i huvudet och slog mig på allt igår! jag försov mig idag så mamma fick ta ut hästarna. jag hinner inte rida adena förens tidigast lördag om hennes mun läkt och hennes mugg inte fortsatt föröka sig men det såg mycket bättre ut igår! jag måste kolla henne idag om hon fortfarande haltar men jag hoppas att det bara var en trampning när hon bråkade, hon är inte varm i benen, inget i hoven eller någonting så jag fattar inte varför hon markerar. det konstiga är att hon inte ömmar i något ben. konstig häst, I know.

nu sitter man i skolan och mår illa så fort man äter och har ont i huvudet dessutom var det två som trampade på mig nyss. får rycka upp mig och överleva dagen innan det är hem och mocka

got to love my class!

haha idag på NO:n hade vi kemi

en i min klass:
"en kemisk reaktion är två ämnen som legat med varandra!"

"en jon bildas när ämnen adopterar bort eller adopterarar elektroner"

haha man måste bara älska min klass! xD

jävla buss chafför!

jag kan väll för fan inte hjälpa att mitt busskort blivit stulet!? det är ju inte mitt fel så varför ska jag straffas? mitt busskort vart ju stulet förra veckan och jag vill egentligen inte köpa ett nytt för 150 kr så jag har antingen fått busslapp från skolan eller sagt att jag glömt det hemma! det funkar ALLTID! Men inte idag! Vart så stressigt att jag inte hann hämta busslapp i skolan idag så jag körde på att säga att jag glömt mitt busskort hemma.. Nej, gick inte! Betala eller gå av. Såklart hade jag inte pengar med mig så jag fick typ panik och började nästan gråta och han skev bara i det. Som tur var hade jag en gammal barndomskompis på bussen som lånade ut pengar till mig. Jävla buss chafför asså! Han såg fan att jag fick panik! Gubbjävel! Så arg. Alla andra buss chafförer säger typ att det får väll gå för denhär gången då! Men nej. Inte han!

Vad tkr ni?! Gjorde han rätt eller fel?

-

Följ min blogg med Bloglovin

Frustrerad häst + mycket vilja

Efter ett givande samtal häromdagen med Linn har jag nu börjat jobba med det vi snackade om och det är bla skritten. hon tacktar och väntar mest på galoppskänkeln. så idag var det 20 min skritt på schemat och jo det gick bra i början! hon gick i form och allt men sen när hon tyckte att hon gjort tillräckligt och jag började med volter tyckte hon att jag var as jobbig! hon backade och kastade bara med huvudet till en början. då höll jag bara lätt i tygeln dit jag ville ha henne och lät henne tjafsa för det är ju inte första gången hon gör det. men mot slutet när jag gjort serpentiner och krävde ännu fler volter i vänster varv fick hon nog! hon började kasta frustrerat med huvudet och lyfta lite. jag hade inget riktigt fäste i stigbygeln så jag fixade till det och mitt där när jag precis fixat till stigbygeln och skulle skänkla henne framåt på något lösa tyglar känner jag hur hästen ställer sig på bakbenen under mig och jag hinner inte reagera så jag sitter ju kvar i vanlig sits. det kändes nästan som om vi skulle ramla bakåt. så fort har inte mitt hjärta bankat på länge. lösa tyglar. Perfekt han jag tänka. som tur var hade Adena koll på situationen (tror jag) och kom ner på marken igen ganska fort. först tänkte jag att nu hoppar jag fan av för hästen kmr görat igen! liksom med tanke på att hon kastat med huvudet så pass i mitten av passet att jag fått hennes öra i munnen (hon rids ALLTID med martingal och så var det även nu!) men sen kom jag på att då har jag gett mig och fan heller att hon ska vinna så jag fortsatte med två volter till innan jag klappade och red in.. taggad häst som inte får göra vad den vill blir frustrerad. vilja från både ryttare och häst uppe på det blir alltid lika intressant! men jag känner att hon var mycket trevligare att rida idag än vad hon varit förut! dessutom red jag ju på Pelhamet så ja.. det är nog vårat bett just nu! Varför rider jag på Pelham på Adena? Adena är en häst som inte gillar något bett överhuvud taget så man måste variera på henne! dessutom just nu är hon väldigt stark så istället för att sitta och spänna sig och hålla i och ta i när jag rider så har jag ett skarpare bett och kan då rida mycket mjukare med handen och behöver inte spänna mig alls. = bättre för både ryttare och häst!